Escaped App

Find your next escape!

Met onze app en website vind je gemakkelijk de leukste, tofste en indrukwekkendste escaperooms in Nederland en België. Daarnaast blijf je op de hoogte van nieuwe kamers en speciale aanbiedigen.

Onze gasten:

Jeanine Hogeveen

Eigenares van Escape room Junkie. Haar kamer: Corpse inc. 

 

Ja mijn verhaal is niet zo spannend eigenlijk. 5 jaar geleden mijn eerste kamer gedaan De Laboratoriumkamer in Bunschoten en eigenlijk gelijk verslaafd geworden aan escaperooms, en dacht dat lijkt me erg leuk om zelf ook te doen, dus samen met mijn beste vriend zijn we Corpse Inc. begonnen. Jerry kwam vorig jaar bij mij spelen en vroeg of we nog acteurs zochten en heb hem eigenlijk ter plekke aangenomen. Na een aantal maanden heeft hij mij benaderd om samen een app te beginnen en zo is Escaped eigenlijk ontstaan. 


Jerry Tieben

Eigenaar van CourseFlow en de bouwer van de app Escaped

 

"Als tiener was ik altijd al bezig met het maken van websites, een hobby waar ik mijn technische kennis en creativiteit in kwijt kon. Hoewel ik een paramedische opleiding het gevolgd, ontdekte ik al snel dat ik daarin mijn creativiteit niet kwijt kon. Daarom besloot ik voor mezelf te beginnen als webbouwer en vormgever. Door de jaren heen heb ik me steeds verder gespecialiseerd in software voor online trainingen waardoor ik ben door gegaan als software developer.

Tien jaar geleden begon ik met het spelen van EscapeRooms en raakte zo enthousiast dat ik, na het spelen van de kamer Corpse Inc., daar voor 'de leuk' aan de slag ging als acteur. Al langere tijd speelde ik met het idee voor een app omdat ik die zelf steeds miste en besloot ik Jeanine te benaderen om dit idee samen uit te werken."


Rob Pronk

Samen met Tanja runt hij de escaperoom Apeldoorn. Hun kamer: De Morfinekluis.

 

"Zo’n 4 jaar geleden schonk ik Tanja een paar shotjes in aan tafel.

De bistro waar ik destijds werkte had geen plek voor hun teamuitje, dus wij besloten het in een cafe te laten plaatsvinden. Eenmaal klaar en ready to go werd er mede gedeeld dat ik wel “even” die pubquiz mocht gaan doen. Onze vriendschap monde uit in een paar keer escapen, totdat wij samen op een verjaardag zaten en tegen elkaar zeiden; “waarom bouwen we er zelf niet eentje?” Zo gezegd, pand gevonden, zonder definitief plan beginnen en zorgen voor een beleving. Daarmee was De Morfinekluis ‘geboren’. Een paar maanden later hebben wij beide onze fulltime baan opgezegd en zijn gaan bouwen aan meerdere spellen door de toenemende vraag. Inmiddels een aantal jaar onderweg, en ik vroeg Sjaan eens “waarom is er eigenlijk geen app?” . Inmiddels waren Sjaan en Jerrie al druk met de opstart bezig en heb ik aan mogen sluiten bij deze 2. Inmiddels zijn wij druk met De Morfinekluis, Sky Lounge ( spellen zoals Voute Bingo - The Catch etc ) en hebben wij er een aanwinst bij…"