Deze keer zitten we aan tafel met Mark Smolenaars: eigenaar van ROX Escape Experience.

We zitten op de vrij nieuwe locatie van ROX, want zolang zijn ze nog niet verhuisd.

In dit gezellige gesprek merken we dat er een hoop te bespreken is. Veel plezier met het luisteren.


Je hoort een bericht van radio oranje waar je van gaat rillen. Je kijkt elkaar aan en besluit dat het tijd is voor actie. Het verzet kan niet zonder jou.

Deze historische educatieve escape experience is een waargebeurd WO-II verhaal. Een lijst van Nijmeegse studenten verzetslieden ligt verborgen in een SS hoofdkwartier. Vind de lijst en maak onderweg keuzes die jongeren 80 jaar geleden echt moesten maken.

Dit spannende verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten tijdens de Tweede Wereldoorlog en gemaakt met medewerking van de geschiedenis faculteit van de Radboud universiteit. Deze escape room heeft een tijdje gedraaid als ‘universiteit in verzet’. Dit is niet ‘de drukkerij’.


Het busje begint te trillen als de motor opwarmt. Je kijkt naar je team, jullie zijn onherkenbaar. Via een oude portofoon krijg je de laatste instructies.

In deze intense Break-in Room ga je niet ontsnappen maar inbreken. De politie komt steeds dichterbij terwijl jij zoveel mogelijk kluizen probeert te kraken. Maar weet je eigenlijk wat je moet stelen voor die geheimzinnige opdrachtgever?


Ga met ons mee terug naar een tijd van foute stropdassen, te grote kleding, flippo’s en de Gameboy; de jaren ’90. In the Show ben jij de ster.

Wanneer een volledig geautomatiseerde TV-Show gecanceld dreigt te worden doet de presentator er alles aan om niet uitgeschakeld te worden. Laat die presentator nu net gevaarlijk worden op het moment dat jij meedoet aan deze show. Lukt het jou om de finale te halen en het systeem uit te schakelen?

Verwacht geen standaard escape room. Laat je leiden door Ralf Brandewijn, onze roemruchtige presentator die menig deelnemer het hoofd gek heeft gemaakt.