In deze aflevering praten we met de eigenaren van Rock City Escape, Wanja en Adam.

Met inmiddels drie kamers op een van de mooiste escape locaties van Nederland hebben we genoeg om over te praten.

Zet de aflevering snel aan en kom meer te weten over het ontstaan van Rock City Escape, het klooster en de kamers.

Met je team word je door de catacomben van het klooster geleid. Aan de muur hangen wat religieuze prenten, in het midden staat een grote tafel met wat attributen erop, in de hoek van de kamer zie je een piano. Dan gaat de deur op slot. De klok geeft aan dat je een uur hebt om de deur naar je vrijheid te openen. De tijd tikt. Even staan jullie verdwaasd om je heen te kijken, dan begint iedereen driftig te zoeken naar aanwijzingen. Iemand hoort een vreemd geluid. Was het één van jullie? Of is de legende van Bloody Mary echt..?


Er verdwijnen nonnen uit het klooster. Niemand weet wat er met hun aan de hand is… Tegelijkertijd blijft de populariteit en bekendheid van het in het klooster geopende restaurant Le Monastère groeien. De befaamde chef-kok Gaston Boucher, bekend om zijn uitmuntende soep, wil niets kwijt over dit succes en bewaakt zijn geheimen stellig. Wanneer de deur achter jullie wordt gesloten en de chef zijn messen slijpt heb je maar 75 minuten de tijd om te ontdekken wat er echt in het restaurant gebeurt en om levend te ontsnappen!


Amy is niet zoals de rest van de kinderen op het internaat. De andere meisjes willen niet met haar spelen. Arme Amy brengt haar dagen door in haar kleine kamertje, spelend met haar pop, die ze Poppet noemt. Ze stelt zich voor dat de pop haar enige vriendinnetje is, iets wat ze ook echt gaat geloven. Schijnbaar houdt Poppet de geesten, de pestkoppen en de eenzaamheid op afstand.
Maar is de pop echt Amy’s vriendin, of is er meer aan de hand dan je op het eerste gezicht zou denken?


Wandel – Ontdek – Puzzel – Ontsnap!

 

Ga op ontdekkingstocht over het landgoed van ons prachtige O.L.V. ter Eemklooster: een buitenactiviteit voor het hele gezin!

Magie dichtbij. Wie de brede oprijlaan van het Eemklooster opdraait, komt opeens in een andere wereld terecht. Het is een parkachtig landschap met klaterende fonteinen, grote grasvelden en schaduwrijke bossen.

Je vindt er ook met een indrukwekkende kapel, een statige klokkentoren, lange gangen, onverwachte loggia’s, lieflijke binnenpleinen, kunstwerken en statige trappenhuizen met sierlijke trapleuningen. Overal voel je de magie van het Eemklooster. Het lijkt alsof je hier zomaar tovenaars, elfen of reuzen kunt tegenkomen. Maar is alles wel zo rustig als het lijkt…?

Tijdens een wandeling van ongeveer 2 kilometer komen jullie al puzzelend op een aantal hele speciale plekken en leren zo van alles over de historie en de geheimen van het klooster. Men zegt dat het hier spookt sinds de nonnen jaren geleden plotseling uit het klooster zijn vertrokken…
Weten jullie te ontsnappen aan Het Spookklooster?

Deze escape wandeling duurt 75-90 minuten en is geschikt voor gezinnen met kinderen van ongeveer 7 t/m 12 jaar.