Mission 53

99 minuten | 2-6 spelers | 83 euro | geen acteurs

'Ik ben de Bob, die veel schurken heeft gearresteerd. Ik kan me de tijd herinneren dat ik dieven bespiedde in de Praagse Žižkov. De plaats was verrot – diefstallen, berovingen, moorden bij daglicht. Er waren plekken waar ik beter niet heen kon, maar ik hield van de baan en de plek. Dat jaar werkte ik als luitenant bij de politie. Dit waren de dagen. Mijn geheugen is niet goed meer en veel gevallen zijn wazig, maar deze kan ik me nog goed herinneren……

 

Het was een van de eerste lentedagen. Meisjes begonnen korte rokjes en truien te dragen. Die avond waren we bijna klaar met onze dienst. Er waren een paar rookies bij me in het station en ik keek er naar uit om een ​​shot met ze te maken in een plaatselijke pub. Dit idee werd gestopt door een rinkelende telefoon. Ik antwoordde - het was van het hoofdkantoor, ze spraken over een vreselijke moord in een park. Omdat ik geen andere keuze had, nam ik de rookies mee naar hun eerste zaak terwijl ik een paar glazen kon hebben.

Cemetery

66 minuten | 1-4 spelers | 70 euro | geen acteurs

Op een van de locaties van Žižkov is een vergeten kerkhof, eigendom van een familie. Familie van de heer Böhm. De heer Böhm werd niet geboren als een rijk persoon, al zijn rijkdom werd zijn hele leven verdiend. Niemand weet echter hoe of waar hij het vandaan heeft. Als jonge kerel ging hij naar het buitenland om te studeren, en keerde terug als een heel ander persoon. Hij had macht, rijkdom en een ongelooflijk charisma. Zijn hele leven had hij veel vrouwen, maar ondanks zijn charisma bleef geen van hen bij hem. Uiteindelijk stierf hij alleen en zonder kinderen, en daarom is het kerkhof van Žižkov een plaats van eeuwige rust voor hem en zijn gezin. Niemand weet wat er met het geld is gebeurd, niemand weet of hij familie heeft en hoogstwaarschijnlijk zijn mensen hem allang vergeten.

 

Mijn grootvader lachte me altijd uit en vertelde me 's avonds verhalen over meneer Böhm en zijn leven. Sommige waren amusant, en na andere zou je bang zijn om te slapen. Zijn rijkdom was niet van welke aard dan ook, sommigen zeggen dat Böhm zelfs de dood zelf moet hebben bedrogen, maar wie weet hoe het toen was. Het is met zekerheid bekend dat hij niet in de vergetelheid is geraakt. Veel aanwijzingen wijzen erop dat zijn rijkdom verborgen is en de manier om het te vinden begint op het kerkhof van de familie van Böhm.

Safe- the secret of jack daniel

77 minuten | 2-5 spelers | 88 euro | geen acteurs

Ik heb mijn hele leven gezocht naar een verloren kluis. Een kluis die ooit toebehoorde aan Jack Daniel. Op een succesvolle ondernemer, een liefhebber van vrouwen en een gerespecteerde heer. Wie zou verwachten dat het zoeken naar een gewone kluis voor iemand zo belangrijk kan zijn? Maar wat als het de echte geheimen verbergt? Wat als het voor ons echt cruciaal is om weer naar binnen te kijken? Wat als het iets verbergt dat weer moet worden afgestoft en aan de wereld moet worden getoond?

 

Kort na mijn studie ben ik voor het eerst op reis gegaan en ik ben nog niet klaar met zwerven. Ik doorkruiste de lengte en breedte van twee continenten, ik sliep zowel in luxe hotels als in hutten aan de rand van het bos. In die tijd heb ik veel mensen ontmoet en heb ik geluisterd naar een onuitputtelijke hoeveelheid verhalen, waarheden en leugens. Bijna niemand zou zeggen dat iets dat je elke dag voor je werk gebruikt, fataal voor je kan worden. Maar wat als hetzelfde daarna spoorloos verdwijnt? Misschien verhult het dat ding met een vaag geheim, misschien geeft het aanleiding tot nieuwe verhalen. Voor mij en vele anderen is de zoektocht een obsessie geworden. Ik weet nog steeds niet of achter zijn verdwijning een minnares of een familielid zit. Ik heb nog steeds geen idee of de kluis meer verbergt dan alleen geld. Maar wat ik wel weet, is dat het de reden was waarvoor Jack Daniel stierf en dat het nodig is om het te vinden voordat het in verkeerde handen valt.