We sluiten dit jaar mooi af, want voor deze decemberaflevering zitten we aan tafel met een van de eigenaren van Mama Bazooka, Eric Spring in ’t Veld. 

Samen met hem overlopen we elk detail. Van het ontstaan van de eerste room van Nederland, de laboratoriumkamer, door naar de Meisjeskamer om te eindigen bij de grensverleggende Dome. 

Een kamer die hun 2 keer op rij de 1ste positie wereldwijd opleverde maar Eric ook tot de rand dreef. 

In dit zeer openhartig gesprek van 2 uur deelt Eric zijn ervaringen over het bedenken, bouwen en runnen van Mama Bazooka. 

 

Veel luisterplezier. 


De site van Mama Bazooka: www.escaperoom.nl

De site van Innerwalk: www.innerwalk.com


De beruchte Dokter Steiner is compleet doorgedraaid! De mysterieuze en kille sfeer is na 72 jaar nog steeds duidelijk voelbaar in de eerste ontsnappings kamer van alle escaperooms van Nederland.

Lukt het jou en je team om het hoofd koel te houden om zo uit te vinden wat Dokter Steiner heeft meegemaakt?


Lang geleden was er een prachtig jong weesmeisje. Ze droomde van een eigen kamer. Haar droom werd werkelijkheid, want op een dag nam een ogenschijnlijk vriendelijke man haar onder zijn hoede. Ze kreeg een kamer die haar stoutste dromen overtrof. Ze was het gelukkigste weesmeisje van de hele wereld!

Ze besefte niet dat schijn kan bedriegen en dat de man helemaal niet zo aardig was als ze had gedacht. Wat is het weesmeisje overkomen? Kom er samen met je team achter in dit zinderende escape room 2.0 avontuur!


Voor een onderzoek nemen jij en je team deel aan een tiental tests bij THE DOME Research Facilities. Op hetzelfde moment ondergaat in de levensgevaarlijke criminele cyborg Hector in jullie onderzoeksruimte een CMNT (Controlled Moleculair Neuro Transmission) behandeling.

Mede doordat Hector zijn handlangers Thommas Wigg -hoofd beveiliging- uitschakelen, lukt het Hector met zijn interne computer het systeem van THE DOME te hacken.

Hierdoor is er niets dat de uitbraak van Hector nog tegen kan houden. Met als gevolg; het ontsnappen van een extreem hoge dosis Natriumcyclaat in de onderzoeksruimte van THE DOME. Jij en je team zullen bedwelmd raken door deze stof en vanaf dat moment in een hallucinatie terecht komen waarbij de grens tussen realiteit en fantasie compleet vervaagt. Ondanks de illusie die deze hallucinatie teweeg brengt, zullen jullie in realiteit de onderzoeksruimte van THE DOME nooit verlaten!

Lukt het jou en je team om na Hectors ontsnapping alle logica los te laten en mee te gaan op de flow van jullie hallucinatie? Of raken jullie verstrikt in de illusie?

 

 

De oude trailer die we in de podcast bespreken:

Het stukje van De Wereld draait Door waardoor het allemaal in een stroomversnelling kwam: