Stigmata

110 minuten | 2-5 spelers | 92 euro | met acteurs

14 september 1224, stad Assisi, Italië

Op de berg Alvernia bidt pater Francis op zijn knieën en vraagt ​​God om hem de pijn en het lijden van Jezus te laten ervaren ten tijde van de kruisiging. Even later toont hij wonden van spijkers in zijn handen en voeten, terwijl het bloed naar beneden stroomt van zijn voorhoofd, alsof er een doornenkroon op zijn hoofd was geplaatst. Een paar maanden later erkent de officiële katholieke kerk pater Francis als de eerste man die vlekken vertoont.

21 oktober 1896, Pluckley, Engeland

Geschreeuw wekt het vredige dorp midden in de nacht... De wanhopige vader rent naar de bovenverdieping van zijn arme huis en ontdekt met ingehouden adem dat zijn dochtertje wonden heeft over haar ledematen. Met trillende handen en denkend dat zijn kind aan een ziekte van die tijd lijdt, schrijft hij een brief waarin hij dringend om medische hulp vraagt ​​en stuurt deze naar de hoofdstad.

Na een paar dagen vertrekt een groep dokters van Londen naar Pluckley, om erachter te komen wat er precies met het meisje aan de hand is. Geestelijke toestand, ziekte van de tijd of realiteit? Denk goed na voordat je in de oude koets stapt en daar je reis begint.